• Kemaskini Terakhir : Selasa 05 Jun 2018.
Pilihan Tema: HSASDefault HSASOrange HSASGreen HSASLilac

 

 

Pengenalan

Objektif Jabatan utama merangkumi aktiviti-aktivit untuk mengurangkan kadar kematian bayi terutama dikalangan bayi yang Baru lahir, mengembalikan keadaan kesihatan yang optima serta mengurangkan kesan-kesan jangka panjang penyakit yang dihadapi kanak-kanak. Disamping itu, Jabatan kami sentiasa berusaha untuk menyampaikan pengetahuan kepada ibubapa agar mereka dapat memahami serta bertanggungjawab keatas kesihatan anak mereka.

Peta Lokasi

 Aras 2

Sambungan Utama

Jawatan / Lokasi No Sambungan
Ketua Jabatan 1537 / 5417
Bilik Pegawai Perubatan 64 1540
Bilik Pegawai Perubatan 65 1538
Bilik Pegawai Perubatan 66 1541
Bilik Pegawai Perubatan 67 1539
Bilik Pegawai Perubatan 61 1543
Bilik Pegawai Perubatan 60 1542
Bilik Ketua Jururawat 5400
Bilik Prosedur 1544
Bilik Rawatan 1546
Bilik Echo 1547
Klinik Talasemia 1543
Kaunter 1535 / 1536
Wad Melor 1 1951 / 1952
Wad Melor 2 1941 / 1942
Wad SCN / NICU 1358

Piagam Pelanggan

Setiap pesakit akan diberikan perkhidmatan seperti berikut :

  1. Pendaftaran : 10-15 minit
  2. Masa menunggu untuk pemeriksaan doktor selepas pendaftaran : 90 minit

Waktu Perkhidmatan

Perkhidmatan pesakit luar di Klinik Pakar Pediatrik telah menyediakan jadual operasi klinik iaitu setiap hari dari pukul 8.00 pagi hingga 1.00 petang. Klinik pesakit luar ini juga menerima kes-kes rujukan baru dan ulangan merangkumi pelbagai disiplin dari Hospital Daerah dan Klinik Kesihatan. Setiap kes akan dilihat oleh Pakar Pediatrik atau Pegawai Perubatan Pediatrik yang terlatih.

Jenis Perkhidmatan

Perkhidmatan pesakit luar di Klinik Pakar Pediatrik bertujuaan untuk memberi khidmat kepakaran pediatric kepada kanak-kanak yang memerlukan siasatan atau rawatan lanjut. Klinik pesakit luar ini juga menerima kes-kes rujukan ban' dan ulangan dari pelbagai disiplin kes.

PERKHIDMATAN PUSAT RAWATAN HARIAN ( DAYCARE CENTRE)

Pusat ini menyediakan perkhidmatan untuk pesakit-pesakit pediatric yang memerlukan jagaan harian seperti pesakit thalassemia,pesakit leukaemia untuk ubat kemoterapi serta pesakit yang perlu menjalani prosedur radiology dan audiologi.

WAD PEDIATRIK ( MELOR 1 DAN MELOR 2 )

Perkhidmatan di wad pediatric adalah untuk pesakit yang berumur sebulan hingga 12 tahun yang memerlukan jagaan untuk tujuan pengubatan,penyiasatan atau perlu mejalani prosedur-prosedur tertentu dibawah perhatian pakar pediatric dan perubatan pediatric. Wad ini juga digunakan untuk menempatkan pesakit pediatric dari pelbagai disiplin termasuk pembedahan Am, Zortopedik, Otolaringologi(ENT),Oftalmologi dan Pergigian.

WAD NICU I NURSERI

Wad ini menyediakan perkhidmatan untuk bayi dibawah umur sebulan.Perkhidmatan diberi untuk kes-kes kritikal dan yang kurang kritikal.

PAUTAN PANTAS
button-mygov MSC Malaysia sppa-timur Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia My HRMIS MAMPU DDMS2.0 Perbendaharaan Malaysia Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia mdec MyCPD2 MOH Patient Safety clinical practice guidelines

Syarat-Syarat

Piagam Pelanggan

Hak Cipta

Dasar Privasi

Dasar Keselamatan

Soalan Lazim

Hubungi Kami

Tentang Kami

W3C

 
PENAFIAN : Hospital Sultan Haji Ahmad Shah dan Kementerian Kesihatan Malaysia tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada portal ini. PAPARAN TERBAIK : Menggunakan Pelayar
Mozilla FirefoxGoogle ChromeOperaApple SafariInternet Explorer
dengan resolusi 1024x768 piksel ke atas
2006 - 2019 © Hakcipta Terpelihara Portal Rasmi Hospital Sultan Haji Ahmad Shah (HoSHAS), Temerloh, Pahang Darul Makmur.