• Kemaskini Terakhir : Selasa 18 Julai 2017.
Pilihan Tema: HSASDefault HSASOrange HSASGreen HSASLilac
pintukeselamatan ruangpejkeselamatan

 

Pengenalan

Unit Keselamatan diwujudkan untuk memberi khidmat nasihat berkaitan Sistem Kawalan Keselamatan Perlindungan dan Pengurusan Rahsia Rasmi Kerajaan berpandukan kepada peruntukan Akta-akta yang berkaitan, Arahan Keselamatan dan Surat-surat Pekeliling Keselamatan yang berkuat kuasa bagi dipatuhi, diambil tindakan pencegahan, pembetulan dan penambahbaikan secara berterusan.

Peta Lokasi 

petalokasikeselamatan

Aras 1 (Tengah)

 

Senarai Pegawai Bertugas

Nama  Jawatan  No Tel 
Encik Mohd Hanafi bin Musa Penolong Pegawai Keselamatan Kerajaan Kanan KP 32 5000
Encik Mohd Amirul Asraf Bin Anuar Penolong Pegawai Keselamatan Kerajaan KP 29 5000
Encik Mazlan bin Hj. Mohd No Pembantu Keselamatan KP 17 5000
Encik Norhesham bin Md Taib Pembantu Keselamatan KP 17 5000
Encik Mohamad Nokman bin AB Jamil Pembantu Keselamatan KP 17 5000
Encik Mohd Asrul bin Mohd Nasir Pembantu Keselamatan KP 17 5000

 

Aktiviti 
  • Memberikan khidmat nasihat berhubung pelaksanaan aspek-aspek keselamatan fizikal, dokumen dan peribadi di Jabatan bagi memelihara darjah Keselamatan Perlindungan.
  • Memantau dan melaporkan perkhidmatan yang diberikan oleh Syarikat Kawalan Keselamatan Swasta selaras dengan kontrak yang telah ditetapkan.
  • Melaksanakan pemeriksaan keselamatan ke atas premis jabatan, membuat laporan dan mencadangkan syor-syor berkaitan untuk penambahbaikan.
  • Mengkaji keperluan peralatan dan kelengkapan keselamatan dalam meningkatkan tahap keselamatan Jabatan.
  • Mengkaji peraturan-peraturan keselamatan yang sediada, mengemaskini dan mengatur peraturan-peraturan baru (jika perlu) serta melaksanakannya dengan persetujuan pihak pengurusan jabatan.
  • Membantu menjalankan pemeriksaan mengejut bagi menentukan bahawa langkah-langkah keselamatan telah dipatuhi dan dilaksanakan.
  • Menyelaras sebarang urusan berkaitan keselamatan dengan Pegawai Keselamatan Ibu Pejabat Kementerian Kesihatan Malaysia, Pejabat Ketua Pengarah Keselamatan Kerajaan Malaysia, Polis Diraja Malaysia dan lain-lain agensi berkaitan.
  • Memantau dan menguruskan Kunci-Kunci Keselamatan, Kad Pengenalan Jabatan, Pas Keselamatan dan Pelekat Kenderaan.
  • Membantu memantau keselamatan dalam program-program rasmi Jabatan.
PAUTAN PANTAS
button-mygov MSC Malaysia sppa-timur Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia MAMPU Perbendaharaan Malaysia Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia mdec Myhealth MyCPD2 MOH My HRMIS ePenyata Gaji ePerolehan

Syarat-Syarat

Piagam Pelanggan

Hak Cipta

Dasar Privasi

Dasar Keselamatan

Soalan Lazim

Hubungi Kami

Tentang Kami

W3C

 
PENAFIAN : Hospital Sultan Haji Ahmad Shah dan Kementerian Kesihatan Malaysia tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada portal ini. PAPARAN TERBAIK : Menggunakan Pelayar
Mozilla FirefoxGoogle ChromeOperaApple SafariInternet Explorer
dengan resolusi 1024x768 piksel ke atas
2006 - 2017 © Hakcipta Terpelihara Portal Rasmi Hospital Sultan Haji Ahmad Shah (HoSHAS), Temerloh, Pahang Darul Makmur.