• Kemaskini Terakhir : Selasa 21 November 2017.
Pilihan Tema: HSASDefault HSASOrange HSASGreen HSASLilac
 
      pintukeselamatan   ruangpejkeselamatan
 
Pengenalan

Unit Keselamatan diwujudkan untuk memberi khidmat nasihat berkaitan Sistem Kawalan Keselamatan Perlindungan dan Pengurusan Rahsia Rasmi Kerajaan berpandukan kepada peruntukan Akta-akta yang berkaitan, Arahan Keselamatan dan Surat-surat Pekeliling Keselamatan yang berkuat kuasa bagi dipatuhi, diambil tindakan pencegahan, pembetulan dan penambahbaikan secara berterusan.

Lokasi 

Aras 1

Sambungan Utama

Jawatan / Lokasi No Sambungan
 Pegawai & Pembantu keselamatan (KP)  5313

Aktiviti 

  • Memberikan khidmat nasihat berhubung pelaksanaan aspek-aspek keselamatan fizikal, dokumen dan peribadi di Jabatan bagi memelihara darjah Keselamatan Perlindungan.
  • Memantau dan melaporkan perkhidmatan yang diberikan oleh Syarikat Kawalan Keselamatan Swasta selaras dengan kontrak yang telah ditetapkan.
  • Melaksanakan pemeriksaan keselamatan ke atas premis jabatan, membuat laporan dan mencadangkan syor-syor berkaitan untuk penambahbaikan.
  • Mengkaji keperluan peralatan dan kelengkapan keselamatan dalam meningkatkan tahap keselamatan Jabatan.
  • Mengkaji peraturan-peraturan keselamatan yang sediada, mengemaskini dan mengatur peraturan-peraturan baru (jika perlu) serta melaksanakannya dengan persetujuan pihak pengurusan jabatan.
  • Membantu menjalankan pemeriksaan mengejut bagi menentukan bahawa langkah-langkah keselamatan telah dipatuhi dan dilaksanakan.
  • Menyelaras sebarang urusan berkaitan keselamatan dengan Pegawai Keselamatan Ibu Pejabat Kementerian Kesihatan Malaysia, Pejabat Ketua Pengarah Keselamatan Kerajaan Malaysia, Polis Diraja Malaysia dan lain-lain agensi berkaitan.
  • Memantau dan menguruskan Kunci-Kunci Keselamatan, Kad Pengenalan Jabatan, Pas Keselamatan dan Pelekat Kenderaan.
  • Membantu memantau keselamatan dalam program-program rasmi Jabatan.
PAUTAN PANTAS
button-mygov MSC Malaysia sppa-timur Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia MAMPU Perbendaharaan Malaysia Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia mdec Myhealth MyCPD2 MOH My HRMIS DDMS2.0 clinical practice guidelines

Syarat-Syarat

Piagam Pelanggan

Hak Cipta

Dasar Privasi

Dasar Keselamatan

Soalan Lazim

Hubungi Kami

Tentang Kami

W3C

 
PENAFIAN : Hospital Sultan Haji Ahmad Shah dan Kementerian Kesihatan Malaysia tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada portal ini. PAPARAN TERBAIK : Menggunakan Pelayar
Mozilla FirefoxGoogle ChromeOperaApple SafariInternet Explorer
dengan resolusi 1024x768 piksel ke atas
2006 - 2017 © Hakcipta Terpelihara Portal Rasmi Hospital Sultan Haji Ahmad Shah (HoSHAS), Temerloh, Pahang Darul Makmur.