• Kemaskini Terakhir : Selasa 04 Mei 2021.
Pilihan Tema: HSASDefault HSASOrange HSASGreen HSASLilac

Asalnya terdiri dari dua buah  bangunan kayu yang berasingan dipanggil Klinik Kesihatan dan Hospital Desa , bermula pada tahun 1978. Mempunyai beberapa kakitangan terdiri dari Pegawai Perubatan, Pem. Perubatan, Jururawat, Atenden dan Pemandu. Ianya adalah dibawah pentadbiran Pegawai Kesihatan Daerah Temerloh yang kemudiannya diambil alih oleh Pegawai Kesihatan Daerah Maran .

Projek Hospital Jengka diluluskan dalam RMK –5 dan keluasan tapak hospital adalah 54 ekar. Mula dibina dalam tahun 1992. Hospital Jengka adalah sebuah Hospital Daerah tanpa pakar. Mula beroperasi pada 1hb Ogos, 1994.

Bermula dengan 59 buah katil. Sekarang mempunyai 70 buah katil. Memberi perkhidmatan kepada penduduk-penduduk di sekitar kawasan Segitiga Jengka.

PAUTAN PANTAS
button-mygov mymesyuarat logo new sppa-timur Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia My HRMIS MAMPU DDMS2.0 Perbendaharaan Malaysia Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia logo mygovuc lama logo baru mygovuc2 MyCPD2 MOH Patient Safety clinical practice guidelines emaklumbalas

Syarat-Syarat

Piagam Pelanggan

Hak Cipta

Dasar Privasi

Dasar Keselamatan

Soalan Lazim

Hubungi Kami

Tentang Kami

W3C

 
PENAFIAN : Hospital Sultan Haji Ahmad Shah dan Kementerian Kesihatan Malaysia tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada portal ini. PAPARAN TERBAIK : Menggunakan Pelayar
Mozilla FirefoxGoogle ChromeOperaApple SafariInternet Explorer
dengan resolusi 1024x768 piksel ke atas
2006 - 2021 © Hakcipta Terpelihara Portal Rasmi Hospital Sultan Haji Ahmad Shah (HoSHAS), Temerloh, Pahang Darul Makmur.